Co się okazuje, PAK CHOI, to kapusta chińska po prostu. Jest bardzo zdrowa, ma mnóstwo witamin, minerałów i antyoksydantów. Można ją przyrządzać, jak zwykłą kapustę, czyli gotować, smażyć, dusić lub na surowo.
Ja naszą usmażyłam i zobaczcie jak wyszło...
kapusta PAK CHOI |
Składniki:
- kapusta PAK CHOI
- cebula
- 1 łyżka sosu sojowego
- ząbek czosnku
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Kapustę przekrawamy na pół, cebulę kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Smażymy kilka minut mieszając. Dodajemy kapustę, sos sojowy, czosnek. Mieszamy i smażymy kilka minut. Wykładamy na talerz i podajemy na ciepło.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz