Łączna liczba wyświetleń

środa, 13 marca 2019

PAK CHOI.... co to takiego?

Kupił raz mój mężu jakieś zielone warzywo. A że próbować nowości lubi, mówi zrób żono ma coś innego. Czytam więc, co to takiego, co to ma i przede wszystkim, jak się to robi.
Co się okazuje, PAK CHOI, to kapusta chińska po prostu. Jest bardzo zdrowa, ma mnóstwo witamin, minerałów i antyoksydantów. Można ją przyrządzać, jak zwykłą kapustę, czyli gotować, smażyć, dusić lub na surowo.
Ja naszą usmażyłam i zobaczcie jak wyszło...

kapusta PAK CHOI

Składniki:
  • kapusta PAK CHOI
  • cebula
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ząbek czosnku 
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Kapustę przekrawamy na pół, cebulę kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Smażymy kilka minut mieszając. Dodajemy kapustę, sos sojowy, czosnek. Mieszamy i smażymy kilka minut. Wykładamy na talerz i podajemy na ciepło.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz