Babeczki czekoladowo - kokosowe |
Składniki:
- 1 szklanka maki pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 0,5 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajko
- 75 g czekolady mlecznej
Polewa:
- ok. 75 g czekolady gorzkiej
- 1 łyżeczka masła
- wiórki kokosowe / posypki do dekoracji
W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki, w drugiej same mokre. Łączymy je sobą, nakładamy do papilotek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na 15 - 20 minut. W międzyczasie robimy polewę. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę z masłem. Polewamy babeczki i ozdabiamy wiórkami kokosowymi lub dowolną posypką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz