Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 15 listopada 2018

Roladki z tortilli z tuńczykiem oraz z łososiem...

Na imprezę i nie tylko, poleca się tortilla. Te dwie wersje, które Wam dziś zaprezentuję są z rybą, więc nawet na upartego na Wigilie się nada ;)
Idealna przekąska imprezowa a nawet jako kolacja, czy drugie śniadanie. W zasadzie do placków tortilli można wkładać, co tylko nam się podoba: sałatę, kurczaka, pomidorki, paprykę, rybę, cebulę, ser, różnego rodzaju sosy...

Roladki z tortilli z tuńczykiem

Składniki:
  • 3 duże placki tortilli pszennej
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • garść natki pietruszki
  • 150 g startego sera żółtego
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • garść sałaty/rukoli/roszponki
Tuńczyka nieco odsączyć z oliwy, włożyć do miski i dodać odsączoną kukurydzę, natkę pietruszki. W misce zrobić sos: majonez zmieszać z musztardą, doprawić solą i pieprzem.
Placki tortilli posmarować sosem, wyłożyć sałatę, rozłożyć tuńczyka z kukurydzą i posypać serem.
Zwinąć w roladkę i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie pokroić na 2 - 3 cm kawałki. Ułożyć na talerzu.
Smacznego!

Ja robiłam również wersję z wędzonym łososiem, również smakuje wyśmienicie. A Wy możecie upychać do środka, co tylko macie w lodówce.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz