A ja przedstawiam dziś szybką kaszę z warzywami. Zachęcam do wypróbowania.
Kasza bulgur z warzywami |
Składniki:
- 1,5 szklamki kaszy bulgur
- warzywa (mogą być świeże według upodobań lub mrożone - dowolna mieszanka) - u mnie mrożone
- bulion warzywny
- łyżka oliwy
- sól pieprz, sos sojowy
Kaszę płuczemy na sitku w zimnej wodzie, gotujemy w bulionie warzywnym ok. 8 minut. Następnie odstawiamy na 20-30 minut, żeby kasza pochłonęła cały płyn.
Na rozgrzaną oliwę wsypujemy warzywa, chwilkę podsmażamy. W razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą. Doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką sosu sojowego. Gdy warzywa będą miękkie dosypujemy kaszę i mieszamy. W razie potrzeby można jeszcze doprawić. Po chwili mamy gotowy obiad. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz