Schab w sosie z porem i marchewką |
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 por
- 1 ząbek czosnku
- 1 marchewka
- 700g schabu bez kości
- po szczypcie: suszonego oregano, czerwonej papryki, pieprzu
- 500 ml wody
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka mąki pszennej
Schab pokroić na ok. 1 cm plasterki i włożyć w gotujący się wywar. Po ponownym zagotowaniu zmniejszyć ogień do średniego, przykryć garnek i gotować mięso przez ok. 30 minut. w międzyczasie 2 razy je przewrócić.
Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę i gotować dalej pod przykryciem do kruchości mięsa przez ok. 45 minut.
Przez sitko przesiać obydwie mąki bezpośrednio do mięsa, wymieszać i dokładnie zagotować.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz