Zastanawiałam się ostatnio, co zrobić z mango i awokado, które już bardzo chciały być zjedzone. A że już nie było czasu na wymyślanie, zrobiliśmy koktajl - taką bombę witaminową. Koktajl o pięknym kolorze. Musicie wiedzieć, że mango jest cennym źródłem potasu oraz hamuje rozwój pewnych rodzajów nowotworów. Często jest również wykorzystywane w kosmetyce. Awokado ma zbawienny wpływ na samopoczucie człowieka - jest bogate w składniki mineralne i witaminy. Owoce awokado polecane są szczególnie latem, zawierają bowiem dużo wody i przynoszą chwilę wytchnienia w upalne dni. Ja dodałam jeszcze banany, które w tym koktajlu są niewyczuwalne, ale warto je dodać ze względu na składniki mineralne i liczne witaminy.
|
koktajl z mango, awokado i banana |
Składniki:
- 1 duże dojrzałe mango
- 2 awokado
- 2 banany
- 4 szklanki soku z pomarańczy
Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera, blendujemy i gotowe. W zależności od potrzeb i upodobań możemy zmieniać proporcje składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz